sobota, 31 stycznia 2015

Kasza orkiszowa z bananem i bakaliami

Kasza orkiszowa z bananem
i bakaliami


Składniki:

- 100g kaszy orkiszowej                           - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan                                   - ¼ łyżeczki kakao
- łyżka rodzynek                                      - łyżeczka syropu z agawy
- łyżka suszonej żurawiny                      - odrobina soli himalajskiej
- łyżka jagód goji
- 2 orzechy włoskie


Wykonanie:

- Kaszę wrzucić na wrzątek, dodać szczyptę soli, gotować przez 30 minut
- Pod koniec gotowania dodać rodzynki, żurawinę i jagody goji
- Następnie kaszę przełożyć do miski i lekko schłodzić, np. wystawiając na parapet za oknem
- Banana obrać i rozgnieść widelcem na talerzyku
- Orzechy połamać na drobne kawałki
- Do kaszy dodać syrop z agawy, cynamon, kakao, banana i orzechy; wymieszać. Gotowe 
J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz