czwartek, 29 stycznia 2015

Sałatka z buraków, selera naciowego i marchewki + czerwony ryż


Sałatka z buraków, selera naciowego i marchewki + czerwony ryż



Składniki:


- 100g ryżu czerwonego                - 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 upieczone buraczki                  - ½ łyżeczki oliwy
- 2 łodygi selera naciowego          - sól himalajska
- 1 marchewka
- 1 łyżka pestek dyni


Wykonanie:

- Ryż gotować przez 30 minut z dodatkiem soli
- Buraczki obrać, pokroić w kostkę
- Marchewkę posiekać w cienkie plasterki, a seler w większe kawałki
- Warzywa umieścić w miseczce, polać octem balsamicznym, wymieszać
- Ryż skropić oliwą, dodać pestki dyni, wymieszać i przełożyć na talerz
- Obok wyłożyć warzywa. Gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz