sobota, 14 lutego 2015

Sałatka z rukolą, gruszką, burakami, awokado i miętą

Sałatka z rukolą, gruszką, burakami, awokado i miętą



Składniki:

-  mix sałat; u mnie: lodowa,                          - ½ łyżeczki mięty
   masłowa, szpinak, rukola                             - ½ łyżeczki płatków chili
- ½ ogórka gruntowego                                   - sól 
himalajska
- 2 upieczone buraczki*                                   - ocet balsamiczny
- 1 słodka gruszka (np. konferencja)
- 2 łodygi selera naciowego
- kawałek awokado
- 1 łyżeczka pestek dyni

* Sposób pieczenia buraczków znajdziecie TUTAJ


Wykonanie:


- Sałaty umyć, osączyć,  porwać na kawałki i przełożyć do miski
- Buraczki i gruszki obrać, posiekać w kostkę
- Ogórka i seler posiekać w plasterki
- Awokado pokroić w paski
- Do sałat dodać pozostałe warzywa i gruszkę
- Doprawić sałatkę miętą, chili, odrobiną soli i octem; wymieszać
-Na górę rozsypać pestki dyni. Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz