Spaghetti
z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką
Składniki:
- 100g makaronu z kukurydzy - ½ łyżeczki słodkiej papryki
typu spaghetti - sól himalajska
- 70g ciecierzycy - szczypta pieprzu cayenne
- kawałek cukinii - szczypta cynamonu
- 4 pieczarki - ½ łyżeczki suszonej bazylii
- kawałek papryki - ¼ łyżeczki suszonej mięty
- ½ marchewki
- ¼ puszki pomidorów
- ząbek czosnku
- kawałek awokado
- natka pietruszki
- 100g makaronu z kukurydzy - ½ łyżeczki słodkiej papryki
typu spaghetti - sól himalajska
- 70g ciecierzycy - szczypta pieprzu cayenne
- kawałek cukinii - szczypta cynamonu
- 4 pieczarki - ½ łyżeczki suszonej bazylii
- kawałek papryki - ¼ łyżeczki suszonej mięty
- ½ marchewki
- ¼ puszki pomidorów
- ząbek czosnku
- kawałek awokado
- natka pietruszki
Wykonanie:
- Makaron ugotować na al dente; odsączyć na sicie i przelać zimną wodą
- Warzywa umyć, obrać i posiekać; z cukinii wyciąć gniazda nasienne
- Na odrobinie oliwy podsmażyć czosnek
- Dodać pomidory, przyprawy (oprócz bazylii i mięty) oraz trochę wody, zagotować
- Dodać pieczarki, marchewkę, cukinię i paprykę; dusić przez 5 minut
- Do sosu dodać ciecierzycę oraz zioła: bazylię i miętę, dusić przez kolejne 2 minuty
- Wrzucić makaron oraz awokado, trzymać przez chwilę na ciepłym palniku
- Danie przełożyć na talerz, posypać posiekaną natką.
- Makaron ugotować na al dente; odsączyć na sicie i przelać zimną wodą
- Warzywa umyć, obrać i posiekać; z cukinii wyciąć gniazda nasienne
- Na odrobinie oliwy podsmażyć czosnek
- Dodać pomidory, przyprawy (oprócz bazylii i mięty) oraz trochę wody, zagotować
- Dodać pieczarki, marchewkę, cukinię i paprykę; dusić przez 5 minut
- Do sosu dodać ciecierzycę oraz zioła: bazylię i miętę, dusić przez kolejne 2 minuty
- Wrzucić makaron oraz awokado, trzymać przez chwilę na ciepłym palniku
- Danie przełożyć na talerz, posypać posiekaną natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz