sobota, 7 lutego 2015

Sałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, rzodkwią i ogórkiem

 Sałatka z kaszy jaglanej z selerem naciowym, rzodkwią i ogórkiem


Składniki:

- 100g kaszy jaglanej                              - ¼ łyżeczki kurkumy
- 1 ogórek gruntowy                               - sok z cytryny
- 2 łodygi selera naciowego                  - płatki chili
- kawałek białej rzodkwi                       - sól himalajska
- kawałek awokado
- łyżka rodzynek
- natka pietruszki
- 1 orzech włoski


Wykonanie:

- Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem soli i kurkumy
- Następnie zostawić ją do wystygnięcia (np. na parapecie zewnętrznym;)
- Ogórka i białą rzodkiew obrać oraz posiekać w krótkie słupki
- Seler naciowy umyć, pokroić w słupki
- Awokado i natkę drobno posiekać
- Do kaszy dodać warzywa, awokado, rodzynki i kawałki orzecha
- Sałatkę skropić sokiem z cytryny, przyprawić płatkami chili i posypać natką pietruszki. Gotowe :)



Sałatka po wymieszaniu :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz