poniedziałek, 20 lipca 2015

Owsianka z paraguayo, rodzynkami i mlekiem bananowym

Owsianka z paraguayo, rodzynkami
 i mlekiem bananowym

Składniki:

- 100g płatków owsianych bio                             - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)    - sól himalajska
- 2 dojrzałe brzoskwinie paraguayo
- 1 łyżeczka rodzynek
- 3 połówki orzechów pecan
- 1 łyżeczka miodu


Wykonanie:


- Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut
- Pod koniec gotowania dodać rodzynki i pokruszone orzechy
- Banana zmiksować z miodem i 1/3 szklanki wody
- Brzoskwinie umyć,  usunąć pestki, pokroić w kostkę, dodać do płatków
- Do miseczki wlać mleko bananowe, dodać płatki. Gotowe
J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz