poniedziałek, 20 lipca 2015

Owsianka z nektaryną, porzeczkami i mlekiem bananowym

Owsianka z nektaryną, porzeczkami
i mlekiem bananowym

Składniki:

- 100g płatków owsianych bio                             - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)    - sól himalajska
- 1 dojrzała nektarynka
- 2 łyżki czarnej porzeczki
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- 3 połówki orzechów pecan
- 1 łyżeczka miodu


Wykonanie:


- Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut
- Pod koniec gotowania dodać żurawinę i pokruszone orzechy
- Banana zmiksować z miodem i 1/3 szklanki wody
- Owoce umyć, nektarynkę pokroić w kostkę
- Do miski wlać mleko bananowe, wyłożyć płatki, posypać owocami. Gotowe
J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz