środa, 20 maja 2015

Sałatka z ziemniaków z kalafiorem, fasolką szparagową i oliwkami

Sałatka z ziemniaków z kalafiorem, fasolką szparagową
i oliwkami


Składniki:

- kilka młodych ziemniaków                         
- łyżeczka octu balsamicznego
 (tej samej wielkości)                                     
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 200g kalafiora                                              
- sól himalajska
- garść mrożonej fasolki szparagowej         
- świeżo mielony czarny pieprz
- kilka czarnych oliwek                                            
- kilka pomidorków typu cherry
- kawałek awokado


Wykonanie:

- Ziemniaki oczyścić, włożyć do gotującej się wody, dodać łyżeczkę soli
- Gotować do miękkości, co zależy od wielkości ziemniaków (ok 20 minut)
- Kalafiora i fasolkę szparagową ugotować na parze
- Oliwki i pomidorki posiekać w plasterki, awokado w kostkę
- Ziemniaki poprzekrawać na kawałki, przełożyć do miski
- Dodać pozostałe warzywa oraz oliwki
- Sałatkę skropić oliwą i octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.  Gotowe
J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz