wtorek, 28 lipca 2015

Kakaowa owsianka z bananem, czereśniami i migdałami

Kakaowa owsianka z bananem, czereśniami i migdałami

Składniki:

- 100g płatków owsianych bio                             - 1 łyżeczka kakao
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)     - ¼ łyżeczki cynamonu
- miseczka czereśni                                                - sól himalajska
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- 6 migdałów
- 1 łyżeczka miodu


Wykonanie:


- Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut
- Pod koniec gotowania dodać żurawinę i pokruszone migdały
- Banana pokroić w plasterki; czereśnie na pół, wyjąć pestki
- Do owsianki dodać kakao i miód, wymieszać
- Dodać owoce, ponownie wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe
J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz