Sałatka z rukolą, gruszką, burakami, awokado i miętą
Składniki:
- mix sałat; u mnie: lodowa, - ½ łyżeczki mięty
masłowa, szpinak, rukola - ½ łyżeczki płatków chili
- ½ ogórka gruntowego - sól himalajska
- 2 upieczone buraczki* - ocet balsamiczny
- 1 słodka gruszka (np. konferencja)
- 2 łodygi selera naciowego
- kawałek awokado
- 1 łyżeczka pestek dyni
- mix sałat; u mnie: lodowa, - ½ łyżeczki mięty
masłowa, szpinak, rukola - ½ łyżeczki płatków chili
- ½ ogórka gruntowego - sól himalajska
- 2 upieczone buraczki* - ocet balsamiczny
- 1 słodka gruszka (np. konferencja)
- 2 łodygi selera naciowego
- kawałek awokado
- 1 łyżeczka pestek dyni
* Sposób pieczenia buraczków znajdziecie TUTAJ
Wykonanie:
- Sałaty umyć, osączyć, porwać na kawałki i przełożyć do miski
- Buraczki i gruszki obrać, posiekać w kostkę
- Ogórka i seler posiekać w plasterki
- Awokado pokroić w paski
- Do sałat dodać pozostałe warzywa i gruszkę
- Doprawić sałatkę miętą, chili, odrobiną soli i octem; wymieszać
-Na górę rozsypać pestki dyni. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz