Sałatka ryżowa z adzuki, brokułem i rodzynkami
Składniki:
- 100g czerwonego ryżu - 1 łyżeczka garam masali
- 90g ugotowanej fasoli adzuki - ½ łyżeczki płatków chili
- 120g brokuła - ½ łyżeczki mięty
- 1 marchewka - sól himalajska
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka rodzynek
- sok z cytryny
Wykonanie:
- Ryż gotować przez 35
minut z dodatkiem soli
- Następnie przełożyć go do miski i ostudzić
- Brokuł ugotować na parze na półtwardo (ok 3 minuty)
- Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dodać garam masalę i zagotować
- Marchewkę obrać i posiekać na cienkie plasterki
- Do ryżu dodać adzuki, brokuła, marchewkę, pestki dyni, rodzynki, sok z cytryny, chili i miętę; wymieszać
- Sałatkę ozdobić pestkami dyni. Gotowe :)
- Następnie przełożyć go do miski i ostudzić
- Brokuł ugotować na parze na półtwardo (ok 3 minuty)
- Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dodać garam masalę i zagotować
- Marchewkę obrać i posiekać na cienkie plasterki
- Do ryżu dodać adzuki, brokuła, marchewkę, pestki dyni, rodzynki, sok z cytryny, chili i miętę; wymieszać
- Sałatkę ozdobić pestkami dyni. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz