Sałatka z kaszy jaglanej z marchewką, rzodkiewką,
ogórkiem, awokado i miętą
Dzisiaj przepis na zdrową
sałatkę z kaszy i surowych warzyw, przyprawioną w marokańskim stylu;)
Składniki:
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki kurkumy
- 1 ogórek gruntowy - ½ łyżeczki mięty
- 1 marchewka - ¼ łyżeczki mielonego kuminu
- 5 rzodkiewek - ¼ łyżeczki płatków chili
- 1 łodyga selera naciowego - sól himalajska
- kawałek awokado - sok z cytryny
- 1 łyżka kukurydzy z puszki
- natka pietruszki
- 1 ogórek gruntowy - ½ łyżeczki mięty
- 1 marchewka - ¼ łyżeczki mielonego kuminu
- 5 rzodkiewek - ¼ łyżeczki płatków chili
- 1 łodyga selera naciowego - sól himalajska
- kawałek awokado - sok z cytryny
- 1 łyżka kukurydzy z puszki
- natka pietruszki
-
łyżka rodzynek
Wykonanie:
- Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem kurkumy i soli
- Rodzynki wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na bok
- Warzywa posiekać w plasterki
- Kaszę przełożyć do miseczki i ostudzić, np. na parapecie za oknem;)
- Dodać warzywa, odsączone rodzynki, sok z cytryny i przyprawy
- Całość wymieszać. Gotowe :)
- Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem kurkumy i soli
- Rodzynki wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na bok
- Warzywa posiekać w plasterki
- Kaszę przełożyć do miseczki i ostudzić, np. na parapecie za oknem;)
- Dodać warzywa, odsączone rodzynki, sok z cytryny i przyprawy
- Całość wymieszać. Gotowe :)
A tak wygląda efekt końcowy, po wymieszaniu. Pysznie, zdrowo i kolorowo :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz