sobota, 18 lipca 2015

Czekoladowa owsianka z bananem, czereśniami i masłem orzechowym


Czekoladowa owsianka z bananem,
czereśniami 
i masłem orzechowym



Składniki:

- 100g płatków owsianych bio
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)
- garść czereśni
- 4 suszone daktyle
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 1 łyżeczka kakao
- sól himalajska


Wykonanie:


- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody)
- Pod koniec dodać posiekane daktyle
- Czereśnie umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki
- Banana posiekać w plasterki
- Do owsianki dodać owoce, masło orzechowe, miód i kakao
- Wymieszać i przełożyć do miski. Gotowe
J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz