Kasza orkiszowa z bananem
i bakaliami
i bakaliami
Składniki:
- 100g kaszy orkiszowej - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan - ¼ łyżeczki kakao
- łyżka rodzynek - łyżeczka syropu z agawy
- łyżka suszonej żurawiny - odrobina soli himalajskiej
- łyżka jagód goji
- 2 orzechy włoskie
- 100g kaszy orkiszowej - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan - ¼ łyżeczki kakao
- łyżka rodzynek - łyżeczka syropu z agawy
- łyżka suszonej żurawiny - odrobina soli himalajskiej
- łyżka jagód goji
- 2 orzechy włoskie
Wykonanie:
- Kaszę wrzucić na wrzątek, dodać szczyptę
soli, gotować przez 30 minut
- Pod koniec gotowania dodać rodzynki, żurawinę i jagody goji
- Następnie kaszę przełożyć do miski i lekko schłodzić, np. wystawiając na parapet za oknem
- Banana obrać i rozgnieść widelcem na talerzyku
- Orzechy połamać na drobne kawałki
- Do kaszy dodać syrop z agawy, cynamon, kakao, banana i orzechy; wymieszać. Gotowe J
- Pod koniec gotowania dodać rodzynki, żurawinę i jagody goji
- Następnie kaszę przełożyć do miski i lekko schłodzić, np. wystawiając na parapet za oknem
- Banana obrać i rozgnieść widelcem na talerzyku
- Orzechy połamać na drobne kawałki
- Do kaszy dodać syrop z agawy, cynamon, kakao, banana i orzechy; wymieszać. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz