LunchBox:
Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami
Składniki:
- 100g makaronu z kukurydzy - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
- 100g fasoli borlotti* ( lub samo oregano)
- 50g fasolki szparagowej - sól himalajska
- ½ marchewki - odrobina cynamonu
- 5g migdałów - ½ łyżeczki grysu chili
- ½ łyżeczki oliwy
* użyłam fasoli z puszki, gdyż ciężko ją dostać surową w sklepie; można zastąpić ją czerwoną fasolą lub cieciorką J
- 100g makaronu z kukurydzy - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
- 100g fasoli borlotti* ( lub samo oregano)
- 50g fasolki szparagowej - sól himalajska
- ½ marchewki - odrobina cynamonu
- 5g migdałów - ½ łyżeczki grysu chili
- ½ łyżeczki oliwy
* użyłam fasoli z puszki, gdyż ciężko ją dostać surową w sklepie; można zastąpić ją czerwoną fasolą lub cieciorką J
Wykonanie:
- Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu
- Następnie przelać go kilkakrotnie zimną wodą, by
pozostał aldente i skropić go oliwą (dzięki temu nie poskleja się)
- Fasolkę szparagową i marchewkę ugotować na parze
(ok. 5 minut)
- Makaron wymieszać z ugotowanymi warzywami, fasolką i
przyprawami
- Całość przełożyć do szczelnego pojemniczka
- Migdały posiekać na kawałki i posypać nimi sałatkę.
Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz