Owsianka z paraguayo, rodzynkami
i mlekiem bananowym
i mlekiem bananowym
Składniki:
- 100g płatków owsianych bio - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska
- 2 dojrzałe brzoskwinie paraguayo
- 1 łyżeczka rodzynek
- 3 połówki orzechów pecan
- 1 łyżeczka miodu
- 100g płatków owsianych bio - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska
- 2 dojrzałe brzoskwinie paraguayo
- 1 łyżeczka rodzynek
- 3 połówki orzechów pecan
- 1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
- Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut
- Pod koniec gotowania dodać rodzynki i pokruszone orzechy
- Banana zmiksować z miodem i 1/3 szklanki wody
- Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, pokroić w kostkę, dodać do płatków
- Do miseczki wlać mleko bananowe, dodać płatki. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz