Kakaowa owsianka z bananem, czereśniami i migdałami
Składniki:
- 100g płatków owsianych bio - 1 łyżeczka kakao
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - ¼ łyżeczki cynamonu
- miseczka czereśni - sól himalajska
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- 6 migdałów
- 1 łyżeczka miodu
- 100g płatków owsianych bio - 1 łyżeczka kakao
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - ¼ łyżeczki cynamonu
- miseczka czereśni - sól himalajska
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- 6 migdałów
- 1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
- Płatki wsypać na wrzątek, dodać sól i cynamon, gotować przez 8 minut
- Pod koniec gotowania dodać żurawinę i pokruszone migdały
- Banana pokroić w plasterki; czereśnie na pół, wyjąć pestki
- Do owsianki dodać kakao i miód, wymieszać
- Dodać owoce, ponownie wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz