Jaglanka z bananem, borówkami
i rodzynkami
i rodzynkami
Składniki:
- 100g płatków kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska
- garść borówek
- 1 łyżka rodzynek
- 5 migdałów
- 1 łyżeczka miodu
- 100g płatków kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska
- garść borówek
- 1 łyżka rodzynek
- 5 migdałów
- 1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
- Kaszę podprażyć w garnku z grubym dnem
- Następnie dodać wodę, sól i cynamon; gotować przez 15 minut
- Pod koniec gotowania dodać rodzynki i pokruszone migdały
- Banana pokroić w plasterki, borówki przepłukać na sitku
- Do owsianki dodać owoce i miód, wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz