Owsianka z truskawkami, daktylami
i tahini
i tahini
Składniki:
-
100g płatków owsianych bio
- 200ml mleka sojowego
- 150g truskawek
- 30g daktyli
- 1 łyżeczka jagód goji
- 1 łyżeczka miodu
- odrobina cynamonu
- szczypta soli himalajskiej
- łyżeczka tahini
Wykonanie:
- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól, zmniejszyć gaz
- Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe zagotować
- Dodać posiekane daktyle i jagody goji, gotować przez 3 minuty
- Truskawki umyć i pokroić na połówki
- Dodać truskawki i cynamon, gotować przez minutę
- Dodać miód, wymieszać i przełożyć do miski
- Owsiankę polać tahini. Gotowe J
- 200ml mleka sojowego
- 150g truskawek
- 30g daktyli
- 1 łyżeczka jagód goji
- 1 łyżeczka miodu
- odrobina cynamonu
- szczypta soli himalajskiej
- łyżeczka tahini
Wykonanie:
- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól, zmniejszyć gaz
- Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe zagotować
- Dodać posiekane daktyle i jagody goji, gotować przez 3 minuty
- Truskawki umyć i pokroić na połówki
- Dodać truskawki i cynamon, gotować przez minutę
- Dodać miód, wymieszać i przełożyć do miski
- Owsiankę polać tahini. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz