Imbirowy bulion z soczewicą
i kotletami sojowymi
i kotletami sojowymi
Składniki:
- 1 mały ziemniak - ½ łyżeczki imbiru
- 2 łyżki czerwonej soczewicy - ½ kostki bulionowej wegańskiej
- kawałek kalafiora - ¼ łyżeczki płatków chili
- kawałek brokuła - odrobina cynamonu
- ½ marchewki - czarny pieprz
- ½ kalarepy - odrobina brązowego cukru
- ½ cebuli cukrowej - sos sojowy
- ząbek czosnku
- 3 kotlety sojowe
- 1 łyżka kukurydzy (mrożonej)
- 1 łyżeczka dobrej oliwy
- 1 mały ziemniak - ½ łyżeczki imbiru
- 2 łyżki czerwonej soczewicy - ½ kostki bulionowej wegańskiej
- kawałek kalafiora - ¼ łyżeczki płatków chili
- kawałek brokuła - odrobina cynamonu
- ½ marchewki - czarny pieprz
- ½ kalarepy - odrobina brązowego cukru
- ½ cebuli cukrowej - sos sojowy
- ząbek czosnku
- 3 kotlety sojowe
- 1 łyżka kukurydzy (mrożonej)
- 1 łyżeczka dobrej oliwy
Wykonanie:
- Na odrobinie oliwy podsmażyć posiekany czosnek, cebulę i imbir
- Dodać wodę i pozostałe przyprawy, zagotować
- Soczewicę opłukać na sitku, dodać do bulionu, gotować przez 5 minut
- Ziemniaki i kalarepę pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki, brokuła i kalafiora podzielić na małe różyczki, kotlety sojowe pokroić w paski
- Do garnka dodać wszystkie pozostałe warzywa, zagotować
- Zmniejszyć gaz i dusić przez 8- 10 minut (należy sprawdzić ziemniaki- nie mogą być niedogotowane)
- Dodać sos sojowy i oliwę, wymieszać i przełożyć do miski. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz