Sałatka z ziemniaków z kalafiorem, fasolką szparagową
i oliwkami
i oliwkami
Składniki:
- kilka młodych ziemniaków - łyżeczka octu balsamicznego
(tej samej wielkości) - łyżeczka oliwy z oliwek
- 200g kalafiora - sól himalajska
- garść mrożonej fasolki szparagowej - świeżo mielony czarny pieprz
- kilka czarnych oliwek
- kilka pomidorków typu cherry
- kawałek awokado
- kilka młodych ziemniaków - łyżeczka octu balsamicznego
(tej samej wielkości) - łyżeczka oliwy z oliwek
- 200g kalafiora - sól himalajska
- garść mrożonej fasolki szparagowej - świeżo mielony czarny pieprz
- kilka czarnych oliwek
- kilka pomidorków typu cherry
- kawałek awokado
Wykonanie:
- Ziemniaki oczyścić, włożyć do gotującej się wody, dodać łyżeczkę soli
- Gotować do miękkości, co zależy od wielkości ziemniaków (ok 20 minut)
- Kalafiora i fasolkę szparagową ugotować na parze
- Oliwki i pomidorki posiekać w plasterki, awokado w kostkę
- Ziemniaki poprzekrawać na kawałki, przełożyć do miski
- Dodać pozostałe warzywa oraz oliwki
- Sałatkę skropić oliwą i octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe J
- Ziemniaki oczyścić, włożyć do gotującej się wody, dodać łyżeczkę soli
- Gotować do miękkości, co zależy od wielkości ziemniaków (ok 20 minut)
- Kalafiora i fasolkę szparagową ugotować na parze
- Oliwki i pomidorki posiekać w plasterki, awokado w kostkę
- Ziemniaki poprzekrawać na kawałki, przełożyć do miski
- Dodać pozostałe warzywa oraz oliwki
- Sałatkę skropić oliwą i octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz