Owsianka
z jabłkiem, migdałami,
daktylami i tahini
Składniki:
- 100g płatków owsianych - sól himalajska
- 1 duże jabłko - ¼ łyżeczki cynamonu
- 8 daktyli
- 3 suszone morele
- 5 migdałów
- 1 łyżka tahini
- 200ml mleka sojowego
- łyżeczka miodu
- 1 duże jabłko - ¼ łyżeczki cynamonu
- 8 daktyli
- 3 suszone morele
- 5 migdałów
- 1 łyżka tahini
- 200ml mleka sojowego
- łyżeczka miodu
- W garnku zagotować 200ml wody
- Wsypać płatki, dodać odrobinę soli i gotować do wyparowania wody
- Dodać mleko sojowe, zagotować
- Zmniejszyć gaz i dodać cynamon, posiekane daktyle, morele oraz migdały; gotować przez 4 minuty
- Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do płatków, gotować przez 2 minuty
- Dodać miód i tahini, wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz