Owsianka z bananem, brzoskwinią i rodzynkami
Składniki:
-
100g płatków owsianych
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)
- 1 dojrzała, miękka brzoskwinia
- 2 łyżki rodzynek
- 2 suszone daktyle
- 1 łyżeczka miodu
- 4 połówki orzechów pecan
- ¼ łyżeczki cynamonu
- sól himalajska
Wykonanie:
- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody)
- Pod koniec dodać posiekane daktyle, rodzynki, kawałki orzechów pecan i cynamon
- Banana pokroić w plasterki
- Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę
- Z brzoskwini usunąć pestkę, pokroić w kostkę
- Do owsianki dodać owoce i miód; wymieszać, przełożyć do miski. Gotowe J
- 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)
- 1 dojrzała, miękka brzoskwinia
- 2 łyżki rodzynek
- 2 suszone daktyle
- 1 łyżeczka miodu
- 4 połówki orzechów pecan
- ¼ łyżeczki cynamonu
- sól himalajska
Wykonanie:
- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody)
- Pod koniec dodać posiekane daktyle, rodzynki, kawałki orzechów pecan i cynamon
- Banana pokroić w plasterki
- Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę
- Z brzoskwini usunąć pestkę, pokroić w kostkę
- Do owsianki dodać owoce i miód; wymieszać, przełożyć do miski. Gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz