Sałatka z adzuki, burakami, selerem, kaszą jaglaną i awokado
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej - ½ łyżeczki garam masali
- 100g fasolki adzuki - ¼ łyżeczki kurkumy
- 2 upieczone buraczki* - ½ łyżeczki płatków chili
- 1 marchew - ½ łyżeczki mięty
- 1 łodyga selera naciowego - sól himalajska
- kawałek awokado - ocet balsamiczny
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka pestek dyni
- 100g kaszy jaglanej - ½ łyżeczki garam masali
- 100g fasolki adzuki - ¼ łyżeczki kurkumy
- 2 upieczone buraczki* - ½ łyżeczki płatków chili
- 1 marchew - ½ łyżeczki mięty
- 1 łodyga selera naciowego - sól himalajska
- kawałek awokado - ocet balsamiczny
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka pestek dyni
Wykonanie:
- Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem kurkumy i soli
- Następnie przełożyć ją do miseczki i schłodzić
- Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dolać trochę wody i zagotować
- Dodać garam masalę, dusić przez minutę, następnie schłodzić
- Buraczki obrać i pokroić w grubą kostkę
- Umieścić je w miseczce, skropić octem balsamicznym i wymieszać
- Marchew obrać i posiekać w cienkie plasterki
- Seler naciowy, natkę i awokado posiekać
- Do kaszy dodać sól, miętę i płatki chili; wymieszać
- Dodać buraczki i pozostałe warzywa, wymieszać
- Sałatkę posypać pestkami dyni. Gotowe :)
- Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem kurkumy i soli
- Następnie przełożyć ją do miseczki i schłodzić
- Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dolać trochę wody i zagotować
- Dodać garam masalę, dusić przez minutę, następnie schłodzić
- Buraczki obrać i pokroić w grubą kostkę
- Umieścić je w miseczce, skropić octem balsamicznym i wymieszać
- Marchew obrać i posiekać w cienkie plasterki
- Seler naciowy, natkę i awokado posiekać
- Do kaszy dodać sól, miętę i płatki chili; wymieszać
- Dodać buraczki i pozostałe warzywa, wymieszać
- Sałatkę posypać pestkami dyni. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz